• twitter
  • flickr
  • rss

Fotoböcker jag rekommenderar

I skrivande stund lagerför Bokus närmare 40 000 fotoböcker och det är lätt att svepas med i ivern att lära sig mer om sitt favoritintresse. Tyvärr är det sällan vi återvänder till en bok utan den placeras i bokhyllan innan den slutligen skickas iväg till en loppmarknad eller återvinningen. Mitt råd är därför att dra nytta av den information som finns tillgänglig gratis på internet och utbudet på våra bibliotek. T.ex. brukar Scott Kelbys bokserie rekommenderas åt nybörjare men dessa finns tillgängliga att läsa på våra bibliotek gratis.

En fotografs livsverk kan ofta sammanfattas i en eller två fotoböcker och istället för att köpa informationsböcker som glöms bort i bokhyllan så samlar jag på utvalda fotografer vars bilder jag kan återvända till. Studera, analysera och lär dig om komposition av fotografen du verkligen gillar istället för att få allmänna tips av en skribent vars bilder du aldrig sett. Personligen så är jag väldigt förtjust i bl.a. Michael Kenna, Ansel Adams, Arnold Newman, Joey Lawrence och Don McCullin.

Köp aldrig en fotobok som du inte tänker läsa mer än en gång.

Klicka på valfritt bokomslag för att läsa mer om boken. Har du tips om en bra bok eller vill att jag ska recensera din så hör av dig.